lördag 18 december 2010

Skräckmanga från 70-talet = YES

Håller just på att läsa The Drifting Classroom, en skräckmanga från 70-talet av Kazuo Umezo. Denne Kazuo Umezo har tjänat som inspiration till bland annat Junji Ito (Uzumaki, Gyo) vilket märks. Den här mangan är något av det otäckaste jag läst D:

Den handlar om en japansk låg- och mellanstadieskola som en dag, utan förvarning, skakas av ett fruktansvärt skalv. När eleverna och lärarna tittar ut genom fönstret har husen, gatorna och bilarna ersatts av ett ödeland - bara sand och sand och sand på flera mils avstånd. Telefonerna funkar inte, elen funkar inte, vattnet funkar inte... de har ingen aning om ver eller när de är, eller hur de har hamnat där, vad som har hänt med resten av världen eller hur de ska ta sig tillbaka.

Lärarna blir givetvis fort galna och det dröjer inte länge förrän barnen är ensamma kvar. Ca 800 elever i åldrarna 6-12 (plus en liten treårig pojke vid namn Yu) som måste lära sig att överleva i den här nya världen. Vilket visar sig svårt, då de bara inom loppet av några dagar ställs inför problem som matbrist, vattenbrist, galenskap, mord, självmord, gigantiska muterade tusenfotingar, pest, eldsvådor, torka, översvämning, religiösa kulter, inbördeskrig...

Jag befinner mig just på en del där en kille har fått blindtarmsinflammation och måste opereras - utan bedövning, rätt verktyg eller läkare. Jag vet faktiskt inte om jag vill fortsätta läsa det här. O_o Eller jo, det vill jag.

Får du chansen - kolla upp den! RIKTIGT spännande!

tisdag 14 december 2010

Nu kan jag dö lycklig.

...eller, okej, inte, men det känns nästan så.

När jag i söndags gick upp för att kolla min DeviantArt så hade jag, till min förvåning, fått en massa feedback och favs. I vanliga fall har jag ca 2-5 favs per dag, nu var det över hundra. De flesta gällde min andra cartoonspalt, Gamer Grrls, där jag spekulerade lite i hur det är att vara en TV-spelsintresserad tjej. Det tog ett tag innan jag fattade att den fått en Daily Deviation.

Heliga kossa. För mig, som velat hamna på DD-listan ända sedan jag blev medlem, är det här något ofantligt stort. Kunde inte riktigt fatta det - speciellt eftersom jag inte var nöjd med Gamer Grrls; hade bara slängt på lite färg och skrivit några stavfel som jag inte orkat ändra. Fast jag är otroligt glad att folk gillade den, även om det inte är det bästa jag gjort!

Hursomhelst var det här en enorm spark i ändan och precis den motivation jag behövde.^^


Gamer Grrls